Madan Kataria
Den Internationale Latterklub, Laughter Club International


Madan Kataria er alment praktiserende læge i Mombai (tidligere Bombay), Indien.
Han har dog nedlagt den daglige lægegerning på grund af sine mange latter-rejser verden over.
Hver gang han er hjemme, giver han gratis behandling til fattige i kvarteret.
Herunder ses de 5 stiftere samlet i den lokale park, præcis på det sted, hvor det hele startede i 1995.

Han er 50 år og har fødselsdag den 31. december. Han er gift med Madhuri nu på 18. år og har ingen børn. De bor i en forholdsvis stor lejlighed nederst i hjørnet af et højhus med en lille gårdhave, hvor deres hund Daisy kan løbe frit rundt. Parken ligger i bydelen Lockanwalla (se det først foto herunder), som er i denne pænere middelklasse i Mombai, byen med 13 millioner indbyggere – 75 km lang fra nord til syd! De nye fotos er taget sidste år, da Jan TP besøgte Mombai (det nye navn for Bombay) i anledning af 10 års jubilæet for latterbevægelsens start.

       
Første foto er fra parken, hvor de stadig ler fast her 10 år efter. Sidste foto viser Madan sammen med Allan fra Canada. Der er hele tiden besøg fra hele verden i Madans hjem.

Inspirationen til at sprede latter fik Madan fra en række videnskabelige undersøgelser, der viste, hvor sundt det er for kroppen, når vi griner. Han vågnede op midt om natten, da han i en drøm fik ideen om at han skulle få folk til at grine. Og tidligt om morgenen stod han op og gik ned i den lokale park rundt om hjørnet og samlede folk for at de skulle forsøge at le i 1-20 minutter (det var i marts 1995). Målet var at øge folkesundheden ved at le: Undersøgelser viser, at vi moderne mennesker ikke ler mere end ca. 6-7 minutter dagligt (årsagen menes at være en mere fortravlet og stresset hverdag). Tidligere havde gennemsnittet været oppe på 18 minutter om dagen! Derfor valgte Madan, at vi skulle op på mindst 20 minutters daglig latter for at opnå de dokumenterede sundhedsmæssige fordele. I indiske latterklubber ler de hver morgen og de starter – som måske det eneste i Indien – præcis, de starter på klokkeslettet! I klubben bliver du således trænet i 15-20 minutter, så du opnår din daglige dosis, men du får desuden styrket din evne til at give efter for latteren, når du kommer tilbage i din dagligdag, i hjemmet eller på arbejdspladsen.

 
Madan danser på scenen ved 10 års jubilæet        og jeg hilser på en lattermild shik med barn

Madan og Madhuri har besøgt Danmark over 10 gange gennem de sidste 6 år, hvor de har undervist mere ned 300 danskere til latterinstruktører. Han lever nu af at rejse rundt i hele verden og udbrede budskabet ved at lave latterworkshops og stå til rådighed for medierne. Han har desuden medvirket i et hav af portrætter på internationale Tv-stationer.

Madam Katarias CV 
Pressemeddelelse

Understanding the New Concept of Laughter Yoga 
What Happens During a Laughter Session? 
Health Benefits of Laughter Therapy 
Laughter Therapy in the Workplace 


info: Jan Thygesen Poulsen
tel.: +45 35 38 45 42
e-mail: jan-thygesen-poulsen@mail.tele.dk

.