Start en Latterklub !
Den Internationale Latterklub


Start din næste fest med at lade alle gæster le i 15 minutter. Det åbner helt vildt og alle bliver glade • Le sammen hver morgen på din arbejdsplads • Le i skolen (efter morgensang) • Le på dit plejehjem hver dag før aftensmaden • Le i fængslet • Aftal med de andre togpassagerer, at I ler hver morgen på vej til arbejde • Le sammen med de andre lokalpolitikere, når I mødes på Rådhuset • Le på skatteforvaltningen • Le blandt kræftsyge • Le på barselsgangen.....

.

 “Sådan gør du”

Tag ikke dette for seriøst. Men blot som en inspiration til, hvordan du sådan rent praktisk kunne starte en latterklub. I øvrigt er udgangspunktet: der er ikke nogen rigtig måde...

Idéerne kommer fra den indiske læge og grundlægger, Madan Kataria, og fra etableringen af Østerbro afdelingen.

Aftal sammen med to gode venner (eller flere), at I laver en afdeling sammen (det fordeler arbejdsbyrden, og klubben kan fortsætte selv om én af jer springer fra eller bliver syg eller lign.).

Hver skal blot invitere sin familie og venner, så mindst 7 af dem dukker op - altså sådan, at I tre tilsammen har mindst 21 deltagere til første latterfest.

Afhold det en fredag eller lørdag aften og læg det op som en fest, al den gode energi kan jo med fordel bruges til at skabe fantastisk dans og snak. 

Lav en velkomstdrink (gerne f.eks. billig champagne med en lille smule Tequila i bunden, det løsner op og gør alle glade). Bed måske alle om at tage lidt mad med (eller lav selv noget simpelt på sammenskudsbasis, f.eks. pindemadder). Og grin så, når alle er kommet:

Det kræver blot en indlednings tale, hvor en af jer højtideligt erklærer afdelingen for åben og kort fortæller om idéen og invitér til Latterens Verdensdag den 9. januar og spørg så, om alle vil være med til at grine? Og sig, hvordan man gør. Plus en huskeseddel med en liste over de forskellige typer latter (find gerne selv på en slags latter f.eks. “Vild Latter”). Et vækkeur så du kan se, når I har grinet i mindst 45 sekunder. Husk: Afslut med at finde en ny dato for næste gang, f.eks. kan man afholde latter hver anden eller hver tredje uge. Lad det gå på skift, så man kommer hjem til en ny næste gang. Lav en medlemsliste, så man nemt kan ringe og invitere, selv om enkelte er fraværende - ingen smides ud blot fordi de ikke kan komme én gang.

Andre idéer: Lad hver deltager tage mindst én gæst med næste gang, så bliver I dobbelt så mange og det bliver lettere at holde gang i klubben. Få en journalist fra lokalavisen til at komme og lave en reportage, når I har afholdt det nogle gange. Lav måske et tema for hvert arrangement, f.eks.: Latter uden grænser hvor I inviterer nogle udlændinge, som I griner sammen med; Eller En Rask Latter hvor I måske får en læge til at fortælle om latterens helbredende og forebyggende virkning; Eller Mad og Mave Latter her spiser I sammen og laver latterøvelser, hvor I holder på hinandens maver, når der grines, og en af pigerne optræder med mavedans; Eller Latter for Underlivet hvor I inviterer en sexolog, der fortæller hvad latteren betyder for et et godt sam- og sexliv.

Forslag, print og tag med

Liste over Latter & Strækøvelser


info: Jan Thygesen Poulsen
tel.: +45 35 38 45 42
e-mail: jan-thygesen-poulsen@mail.tele.dk

.